В рамките на 24 часа се очаква да бъде освободена, задържаната 38-годишна българка Десислава (Дешка) Говедарова обвинена за морални подбуди довели до убийството на съпруга й гръцкия кардиолог д-р Каландзаки, пише "Български новини".

Днес съдът реши да я освободи след молбата, подадена от адвоката Манолис Анастасикис. След убийството жената бе задържана в затвора Коридалос в Атина, а по-късно преместена в женския затвор в Тива.

38-годишната вдовица на кардиолога се очаква да се върне в дома си в Сития на остров Крит, като съдебните органи са наложили следните ограничителни условия: забрана за напускане на страната и подписване в полицейското управление на района на всяко 1 и 16 число на всеки месец.

Припомняме, че казанлъшкият полицай Красимир Карчев застреля хланднокръвно мъжа на приятелката си Дешка, гръцкият доктор Христодулу Каландзаки, на остров Крит. Случката се разигра на о. Крит миналата година, където полицаят от Казанлък Красимир Карчев застрелва 62-годишният кардиолог Христодулос Казандзакис. Лекарят бе разстрелян, навръх рождения му ден.

Карчев е потомствен полицай, баща му Карчо също носел униформата на МВР и се пенсионирал като полицай. Самият Красимир работи повече от 10 години в криминална полиция в казанлъшкото районно управление на МВР .