Президентът на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще подпишат споразумение за признаване на напредъка на преговорите и ще се ангажират да запазят инерцията им, съобщи американски представител пред телевизионния канал CNN.

Източникът на новинарския канал отказа да разкрие подробности, преди Тръмп да сложи подписа си под документа.

Държавният глава на САЩ изненада присъстващите журналисти, като обяви по-рано подписването на споразумение – какво точно, лидерът на Вашингтон не обяви. Не са планирани официални събития преди срещата на Тръмп с представители на медиите.

Припомняме, че американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун имаха среща лице в лице в Сингапур преди срещата на върха в пълен състав. Само преводачи присъстваха на историческата им среща. Тръмп изрази надежда, че срещата им ще помогне да се решат проблемите на миналото. Докато двамата лидери вървяха към залата за преговори в пълен състав, журналисти дочуха как Доналд Тръмп казва, че след срещата на четири очи имаме „отлични отношения” с Ким и че разговорът е преминал „много, много добре”. Американският лидер увери още, че срещата с Ким Чен-ун ще "реши големите дилеми". Лидерът на КНДР от своя страна заяви, че срещата е била "прелюдие към мир". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!