Ударна група от кораби на САЩ, начело с авионосеца „Хари Труман”, трябва да пристигне в Персийския залив още в началото на май. Това съобщи първия зам.-началник на Главното оперативно управление на Генщаба Виктор Познихир.

„Авионосната група на САЩ, начело с авионосеца „Хари Труман” и ескорт от кораби започна придвижване в Персийския залив с ориентировъчен срок на пристигане в началото на май. Това вече е утвърдена практика от пребиваването на ВМС на САЩ в този регион”, отбелязва генерал лейтенатът.

По-рано се съобщаваше, че групата от кораби ще бъде отправена в Средиземно море от пункта за постоянна дислокация в щата Вирджиния.

Междувременно продължават твърденията, че химичната атака над Сирия е била изфабрикувана. Това твърдение защити и представителят на Русия в ООН Василия Небензя:

„Химическата атака над мирните жители в сирийския град Дума е била разиграна пред видеокамерите на представителите на организация „Белите каски””, заяви той.

„Направен е опит за фабрикуване на лъжливи свидетелства, които да наведат хората на мисълта, че сирийските власти са използвали отровни вещества в Източна Гуга. От „Белите каски” за пореден път имитираха пред камерите „химична атака””, допълни още Небензя.
На 7 април в сирийския град Дума се появиха твърдения, че там е употребено химично оръжие. От министерство на отбраната на Русия опровергаха това, а във външно счетоха тези данни за „информационен боклук”.

Превод: БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!