Първи кадри на 41 работници, блокирани в тунел в индийския щат Утаракханд. Видеото е заснето с помощта на ендоскопска камера, която е поставена в нова тръба, пробита в тунела в понеделник.

Спасителите също използваха тръбата, за да дадат на работниците първата им топла храна от дни насам. Досега те се прехранваха със закуски, изпращани през по-тясна тръба, поставена по-рано.

 
Инцидентът стана сутринта на 12 ноември в района на Хималаите. Те бяха затрупани, след като планински тунел се срути, докато работеха по изграждането на магистрала до град Утаркаши, Северна Индия. Скоро след това бе установен контакт със затрупаните мъже и оттогава им се осигуряват кислород, храна и вода.

В понеделник вечерта спасители вкараха малка камера, прикрепена към гъвкав кабел в тръбата и я използваха, за да заснемат хванатите в капан мъже.

Един от тях помоли работниците да се появят пред камерата и да се усмихнат и да махат - може да се види как работниците отговарят на инструкциите.

Той също така им казва, че скоро ще бъдат спасени. Спасителните екипи проучват всички възможности за изваждане на затрупаните мъже, като не е изключва да потърсят и международна помощ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук