При вчерашната нощна атака на руснаците не всички цели бяха свалени поради факта, че противникът използва различни видове оръжия. Това каза говорителят на ВВС на Въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат, пише УНИАН.

"Днес, за съжаление, не всички цели бяха свалени. Това се дължи на факта, че противникът използва различни видове оръжия. Като зенитни управляеми ракети С-300, С-400. И посоката на атака беше прехвърлена от от запад на изток.Тоест Днепропетровск, Харковска област днес беше основно под обстрел“, каза той.

Според него ракетите С-300 и С-400 летят по балистична траектория. Следователно има нужда от инструменти, които могат да работят срещу балистиката.

Игнат отбеляза, че руснаците не могат да използват всичките си оръжия. А ракетите Кинжал все още се запазват за приоритетни цели.

"И ракетите "Калибър" и Х-101, които врагът продължава да произвежда. Както и балистичните ракети "Искандер" или "Кинжал" - те се произвеждат и доставят директно "от завода" за удари. Следователно ударите зачестиха, но не толкова голям брой се произвеждат в Украйна, както беше през есента и зимата“, обясни говорителят на ВВС.

Игнат отбеляза, че тази нощ вече е 13-ата атака през май, тоест всъщност обстрелът се извършва през ден. Бъдещите атаки ще зависят от количеството оръжия, включително дронове камикадзе, с които руснаците разполагат.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук