След последната ракетна атака на руските сили на територията на Украйна, запасите от хиперзвукови „Кинжали“ в Руската федерация са се намалили до 49 броя.

Това е казал командващият на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев, съобщава "УНИАН".

„По време на удара на 9 март противникът нанесе пореден масиран ракетен удар по територията на Украйна с 63 крилати ракети. От тях 31 са Х-101/555, 20 „Калибър“, 6 са Х-22 и 6 хиперзвукови „Кинжал“ - това са 11% от общия им брой, като в момента руснаците имат 49 такива ракети“, казва той.

Наев е сигурен, че всичко това още веднъж свидетелства за нуждата на Украйна от модерни зенитно-ракетни системи.

Руските войски са превзели селището Степовое в предградията на Донецк, прекъсвайки "пътя на живота" на въоръжените сили на Украйна до Авдеевка.

Преди това беше съобщено, че са нанесени мощни артилерийски удари по позициите на въоръжените сили на Украйна, но очевидно това е последвано от щурм на самото населено място.

В района на Очеретино, разположен северозападно от Степовое, има доста големи сили на Въоръжените сили на Украйна, които ще се опитат да предприемат контраатака от тила.

Крим подложен на нощна украинска атака с дронове, ехтят експлозии и стрелба ВИДЕО

Бившият заместник-командващ на Южния военен окръг на Русия генерал-лейтенант от запаса Андрей Гурульов е заявил, че срещу режима на Владимир Зеленски трябва да се използват масирани ракетни атаки, съобщават световните издания.

Става въпрос за удари по критичната инфраструктура на Украйна, нейната енергийна система и петролни хранилища, както и местата за съхранение на боеприпаси.

За целта, смята Гурульов, е необходимо използването на бойна авиация. В този случай резултатът ще бъде, според експерта, напълно "различен". Няма нужда от атаки по цялата територия на Украйна - експертът е убеден, че трябва последователно да се атакува район след район.

Според него, когато руската военна индустрия напълно осигури въоръжените сили с всичко необходимо, Русия ще има най-силната армия в света.

„Тогава ще говорим за създаване на група, способна да победи всички“, казва Гурульов.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук