Младоженец и по-големият му брат загинаха дни след сватбата, след като сватбен подарък експлодирал в дома им. Предполага се, че подаръкът е даден на младоженците от бившия приятел на булката.

Трагедията се е разиграла в индийския щат Чатисгарх на 3 април.

Бонусите са важни! 200 лв. Спорт и 1500 лв. Казино

Младоженецът Хемендра Марави – на 22 години, и брат му Раджкумар – на 30, сглобявали в дома си подарената на сватбата система за домашно кино. Младоженецът загинал на място от експлозията, а брат му – малко по-късно в болница.

Полицията е потвърдила, че сватбеният подарък, в който имало експлозиви, избухнал в момента, в който бил включен в електрическата мрежа.

Обвиняем за убийството е 33-годишният бивш любовник на булката Сурджу Маркам, съобщава Би Би Си. Смята се, че той е изпратил подаръка за отмъщение за това, че тя се е омъжила за друг.

Експлозията е ранила още няколко души, сред които и дете на 18 месеца.

Отхвърленият любовник бил арестуван на 100 км от мястото на инцидента в съседен щат. В системата за домашно кино имало 2 кг експлозив. Маркам присъствал на сватбата на 31 март и дал подаръка на член на семейството, след което си тръгнал без никой да го познае.

Той имал връзка с 29-годишната булка и искал тя да му стане втора жена. Той вече бил женен и имал две деца. Тя му отказала и организирала сватбата със загиналия младеж.

Експлозията била толкова силна, че покривът и стените на къщата рухнали.

Превод и редакция: БЛИЦ 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук