Конър Рийд, за когото се смята, че е първият британец, заразил се с коронавирус във Ухан, е намерен мъртъв. Досега причините за смъртта на 26-годишното момче остават загадка. Тялото му е намерено в университетското му общежитие без признаци на насилствена смърт, пишат местни медии.

Припомняме, че Конър успешно пребори вируса с помощта на греяно уиски и мед. 

Младежът се разболя от коронавирус в края на ноември миналата година, докато работеше като учител в Ухан, Китай. След това той започна да говори за това, което е преживял по време на болестта си в социалните мрежи. Той каза, че е преживял „24 адски дни, чувствайки се на прага на смъртта“. След болестта той продължи да учи лингвистика в университета.

Според родителите му той е бил пълен с енергия и интерес към живота. Смъртта на сина им е пълен шок за тях.

„Разбирам отлично, че когато млад мъж умира внезапно и полицията казва, че няма подозрителни обстоятелства, неизменно значи, че той се е самоубил. Разбирам защо хората могат да мислят, че това е самоубийство, но не го вярвам", призна бащата на Конър.

Криминалистите заявиха, че не са открили очевидна причина за смъртта. Те ще трябва да проведат поредица от тестове, които ще отнемат до 12 седмици.

Превод: БЛИЦ