В своя акаунт в TikTok блогърът googlemapsfun споделя интересни находки, които открива в панорамните и спътникови снимки на Google.

Неотдавна мъжът се е "разхождал" по виртуалните пътища на Пенсилвания и се натъкнал на улица Линкълн Уей в Клертън. На кадрите от 2019 г. входът към нея е затворен, за което предупреждават множеството знаци. Но е възможно да се стигне дотам - ако в настройките изберете панорами отпреди десет години.

Ако сега Линкълн Уей прилича по-скоро на край на гора, около 2010 г. по него все още се виждат правите линии на някогашни здрави къщи, макар че още тогава по-голямата част от тях са били изоставени.

Видеоклипът на googlemapsfun е станал вирусен в интернет. За няколко дни той е гледан от над шест милиона души, като всички задавали един въпрос: защо всички хора са напуснали улицата?

Оказва се, че местните жители имат дори легенда. Според нея в района живеят призраци. Съществува и версия, че там живее някакво същество с размерите на кон, което плаши хората и краде добитъка. Разбира се, няма потвърждение на тези истории.

"Ако попитате 10 души какво се е случило там, ще получите 10 различни отговора", пише потребител в TikTok. "Кълна се, че всичко в Пенсилвания е обитавано от духове", споделя друг коментиращ.Официалната история на опустялото място е много по-прозаична. Смята се, че още преди век улицата е била своеобразна част и населявана от представители на афроамериканските общности. Много жители работели в местния стоманодобивен завод. Но тъй като районът е много изолиран, някои просто го напускат и никога не се връщат.

Поради това цените на недвижимите имоти рязко спаднали и останалите жители просто изоставили домовете си, без дори да се опитат да ги продадат на някого.

Както пише Yahoo News, последният жител на Линкълн Уей е напуснал района през 2012 г. Оттогава кварталът е отцепен, за да не се осакатяват хората, които преминават през порутените и полуразрушени къщи. Но, разбира се, няколко знака не спират любителите на приключения.

Превод и редакция: БЛИЦ 
@googlemapsfun

Reply to @usnc0117 Lincoln Way, Clairton part 2#googlemaps #googleearth #googlemapsfun

♬ sonido original - Misterios de Google earth