Потребителят на Twitter Suncastle откри изчезваща улица в Google Maps. В микроблога си той нарече находката едно от най-страшните неща, които някога е виждал.

Изчезващата улица е разположена на карти на град Клертън в американския щат Пенсилвания. В екранните снимки, които Suncastle е прикачил към публикацията, Линкълн Уей изглежда изглежда по различен начин в зависимост от това откъде я гледате.

Ако потребител на Google Maps се разхожда по самата улица, той се движи край едноетажни и двуетажни къщи. Ако погледнете Линкълн Уей от различен ъгъл, на нея няма да има сгради. Освен това в началото на улицата ще се появи знак, че преминаването е забранено.

Авторът на публикацията изследва историята на града и научи, че Линкълн Уей, изолирана от останалата част на Клертън, някога е била дом на преобладаващо черна работническа класа. Районът опустял, когато местната индустрия се сринала. В същото време, въпреки тези обстоятелства, жителите на града често смятат слуховете за „чудовище“, живеещо там, за причина за запустяването на улицата.

Превод: БЛИЦ