Потребителите на Google Maps вярват, че са открили „нацистки бункер“, като са намерили скрита дупка в Антарктика, където смятат, че Хитлер е можел да оцелее във войната.  

Предполагаемата „врата към убежище“ беше забелязана от проницателен потребител на Facebook, който публикува екранна снимка в социалните медии на 30 юли.

Озадачаващо изображение от Google Maps показва засенчен квадратен отпечатък, който изглежда като вход, скрит на изток от огромната ледена покривка на Антарктика, пише Daily Express, цитиран от Глас нюз бг. 

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

Теоретиците на конспирацията побързаха да спекулират за какво може да се използва вратата: мнозина вярват, че може да е тайна правителствена база или дори нацистки бункер.

Предположенията, че тук може да се намира "скривалището на Хитлер", най-вероятно са почит към популярната в интернет конспиративна теория, според която нацистите са преживели войната в скрита база в Антарктида. 

Германска експедиция до полюса през 1938 г., за да се опитат да получат собствена китова мас, е източник на много спорове сред теоретиците на конспирацията от 1947 г. насам.

Най-популярните теории предполагат, че по време на едномесечния престой в Арктика военните са построили огромна военна база под леда, където се предполага, че нацисткият елит може да е оцелял след войната.

„Вратата“ беше забелязана от проницателен потребител на Facebook, който публикува екранна снимка в социалните мрежи на 30 юли. Снимка: Kennedy News & Media

Други спекулират, че поради размера на „вратата“ зловещото място може да е дом на други мистериозни същества като „гадния снежен човек“ или гиганти.

Някои дори сравняват входа на Арктика с мистериозна снимка на „извънземна врата“ на Марс, направена през май 2022 г., за която НАСА твърди, че е просто скално образувание.

Изображението на странен „вход“ в Антарктида беше публикувано с надпис „Врата в леда“ и събра повече от 1600 харесвания и коментари във Facebook.

"Интересно. Значи това може да е входът към непознат за нас свят извън Антарктида", пише един от потребителите на социалната мрежа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук