Първият ден от лидерската среща на Г-7 в Канада не донесе сближаване на позициите по търговските въпроси. Все още не е ясно и дали ще бъде приета обща декларация от срещата. Лидерите от Г-7 ще споделят информация помежду си и ще работят с интернет доставчици и социални медии за осуетяване на външна намеса в избори в страните им. Това се казва в проектодокумент от срещата на върха на групата в Канада, предаде Ройтерс.

Освен това САЩ, Канада, Япония, Франция, Германия, Великобритания и Италия ще осигурят прозрачност на финансирането на политическите си партии и на политическите реклами, особено в предизборни кампании. След края на първата работна сесия на на Г-7 френски официален представител заяви, че ЕС и Вашингтон ще започнат експертни разговори по търговията до две седмици, отбелязва Ройтерс.

Президентите на Франция и Съединените щати, Еманюел Макрон и Доналд Тръмп обявиха напредък в преговорите си и по други теми на втората си двустранна среща. Засега не се споменава сближаване на позициите по митата върху стоманата и алуминия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!