Колежката на дознателката, която бе изнасилена от началниците на полицейското отделение в град Уфа, е заподозряна като съучастничка в жестокото престъпление. По-рано тя бе привикана пред съда като свидетел, но сега следствието разполага с нови данни.Според медиите по-възрастната колежка на 23-годишната дознателка може да стане обвиняема по делото, като бъде обвинена в съучастие в изнасилването. 

"Има данни, че тя е помагала и е държала потърпевшата за главата и ръцете, за да не мърда по време на насилните действия", коментира полицейски източник.

По-рано стана ясно, че по време на почивка дознателката се сбила с колежката си заради 34-годишния началник на отдела по въпросите на миграцията и тя се прибрала вкъщи. 

"Към този момент тя е преведена в друго отделение и я заплашва углавно дело", твърдят още от полицията. 

Нови подробности за изнасилването се появяват на практика всяка седмица. Например в края на ноември единият от обвиняемите предостави видеоалиби, а по-рано стана известно, че преди да бъде изнасилена, дознателката е била пребита.

 

На фона на всичко това колеги на младата жена се отнасят скептично към твърденията й и дори имат намерение да я бойкотират.