Овчарят Малказ Koбаури изнасилил американката Лора Смит, преди да я убие. 19-годишният грузинец е обвинен в убийството на семейството туристи от САЩ: Райън Смит, съпругата му Лора и невръстния им син.
 


Експертизата на мъртвото тяло на Лора Смит свидетелства, че тя е била изнасилена,  съобщи телевизионният канал "Имеди", позовавайки се на информиран източник.

Според съобщения в медиите, Кобаури показал на приятелите си снимки на американката. Съобщава се, че конфликтът между овчаря и главата на семейството се случил поради факта, че младият грузинец носел пистолет, размахвал го и периодично го насочвал към четиригодишното момче. Райън Смит направил забележка на овчаря. Между мъжете избухнал конфликт, в резултат на което Кобаури застрелял американеца. Жената се опитала да избяга, но се препънала и паднала. Тогава обвиняемият застрелял и  детето. Накрая умъртвил и жената, но преди това я изнасилил.
По-късно  19-годишният пастир се отрекъл от признанията си. Според него убийството било извършено от двама непознати мъже, които го заплашили със закани срещу роднините му, ако разкаже за престъплението.

Според телевизионния канал Rustavi2, експерти на ФБР се присъединили към разследването. Koбаури е обвинен в предумишлено убийство при утежняващи обстоятелства. Той може да очаква до 20 години затвор.

Превод: БЛИЦ