Вероятно най-известният сериен убиец в световната история вече няколко века стои без лице.


Развихрилият се в лондонския район Уайтчапъл рлез 1888 мъж (полът, както всичко останало, е предполагаем) оставил след себе си пет (или повече) жертви и една изключителна легенда.

Въпреки навременно впрегнатия от Скотланд Ярд ресурс и стотиците хора, които в следващите десетилетия се ровят във фактите около убийствата, така и няма ясно, абсолютно обосновано заключение.

Обвинявани, подозирани и дори арестувани не липсват – сред тях попадат както бедняци, така и хора от кралското семейство. В един момент истерията нараства до насилие и антисемитски погроми, тъй като сред населението в Уайтчапъл се поддава на слуховете, че убиецът е с еврейски произход.

В новата си поредица – American Ripper In London, History Channel изследват една съвсем нова вероятност. Тя звучи почти фантасмагорично, но може би не чак толкова – Джак Изкормвача всъщност не е англичанин. Името му е Херман Уеъбстър Мъджет от Ню Хемпшир, САЩ.

Снимка след ареста на Херман Уеъбстър Мъджет.
Снимка след ареста на Херман Уеъбстър Мъджет.

Херман Мъджет всъщност е много по-известен като д-р Хенри Хауърд Холмс – бизнесмен, измамник и софистициран психопат, отнел живота на около 200 (точно така - двеста) души. Въпреки че престъпленията му са множество, вероятно най-известното му начинание е построяването на хотел в чикагския квартал Енгелууд, който всъщност е замислен не като хотел, а като своебразен „дворец на убийствата“. Сложната му структура била истински лабиринт със скрити стаи, тайни етажи и полуетажи, в които изчезват и най-вероятно са убити десетки хора.

Днес директният му наследник – адвокатът и бивш военен Джеф Мъджет, не просто не се притеснява от мрачното минало на Херман Мъджет, а разследва в детайли действията на своя прародител. В своята книга Bloodstains той развива теорията, че неговият пра-прадядо се е намирал в London по време на прочутите убийства на Джак Изкормвача. И че всъщност те са едно и също лице. Мъджет твърди, че е открил два тайни дневника, в които Херман подробно е описвал дейнията си и подготовката за тях, включително своите действия в Лондон.

Заедно с Джеф Мъджет и бившата служителка на ЦРУ Амарилис Фокс, History Channel се опитват веднъж и завинаги да разкрият голямата загадка. И да потвърдят или отхвърлят дали Херман Мъджет е Джак Изкормвача, или не.

Гледаме внимателно, какво друго?

Източник:Vesti.bg.