Пилот на американската авиокомпания Delta Airlines намери в кабината на екипажа бележка, написана от негов колега в началото на пандемията от коронавирус. Снимка на посланието бе публикувана на сайта на компанията във Фейсбук.
 

Автор на бележката е служителят на Delta Airlines Крис Денис. Той е написал текста на 23 март 2020 година, когато въздухоплавателното средство е било паркирано на летище „Викторвил” в калифорнийската пустиня. По това време авиосъбщенията вече са били ограничени и много от самолетите са били спрени там.

„Здравейте, пилоти. Днес е 23 март и ние току-що пристигнахме от MSP (Международното летище „Сейнт Пол” в Минеаполис). Много е страшно да видиш толкова много от нашите самолети тук, в пустинята”, пише Денис.Той изразява надежда, че колегите му ще намерят писмото в момент, когато светът вече ще се е променил към по-добро.

„Ако сте тук, за да го вземете, значи има светлина в края на тунела. Удивително е колко бързо се промени всичко”, пише той.

От авиокомпанията отбелязват, че текстът отразява неувереността и другите емоции, които хората са изпитвали през месец март миналата година.