Ако отдавна мечтаете да получите диплома за добър познавач на вкусните храни и напитки, то новооткритата магистърска програма в колежа Sciences Po Lille във Франция е идеална за вас.

Необичайната нова специалност, наречена "Boire, manger, vivre" ("Пий, яж, живей"), включва модули като гастродипломация, технология на храните, борба със сексизма в кухнята, история на селското стопанство и др.

Бъдещите магистри на "Boire, manger, vivre" ще могат също така да посещават курсове с най-добрите готвачи, сомелиери и други експерти, които знаят много неща за добрата храна и напитки.



Когато стартирала програмата "Boire, manger, vivre", много студенти в Sciences Po Lille само са се смеели, но след няколко месеца вече завиждали на тези, които са успели да се запишат, пише Unilad.

"Тази програма обединява хора, които са запалени по света на гастрономията. Аз и моите съученици се хвърлихме с главата напред в тази специалност, без да знаем какво точно ни очаква. Но се оказа, че е много вълнуващо, споделя студентката Клеманс Рикар.



Преподавателите в Sciences Po Lille вярват, че новата специалност е един от най-добрите начини да запалят страстта на учениците към живота и подобряването на света чрез тяхната необичайна професия.

Превод и редакция: БЛИЦ