Барак Обама спечели изборите за президент на САЩ, а някои журналисти загубиха работата си, докато “отразяват” победата. Откровенията на пиян кореспондент на британския вестник "Бирмингам Мейл" привлякоха огромен интерес във видеосайта YouTube.
През първите две денонощия 25 хиляди души видяха клипа, а към края на седмицата броят на посещенията надмина 150 000.
Адам Смит, представящ се още за Стив Закоранда, е бил заснет седнал на мост в Маями с лаптоп на колене от негов холандски колега. На въпроса какво прави Смит отговаря, че е пристигнал в Маями, за да участва в предизборната кампания на Барак Обама. Журналистът разказва, че има ангажимент към своето издание да напише статия за изборите в САЩ и, че именно с това се занимава в момента. Смит обаче си дава сметка, че е в неработоспособно състояние и благодари на бога за съществуването на сайта на Би Би Си, откъдето копира информация. В края на своя монолог, гледайки в камерата, Смит се изказва нецензурно по адрес на своите работодатели. Нещо повече, той обявява, че напуска работа, за да създаде собствено издание.
Историята има продължение. На следващия ден след появата на клипа, в YouTube излезе ново видео с героя от Маями. В него Смит признава, че не помни как е бил заснет в първия клип и разкрива, че вече е загубил работата си. Той твърди също така, че никога не се е занимавал с плагиатство. /TechNews