Бившият австралийски премиер Кевин Ръд влезе за кратко в ролята на шофьор на Uber в Куинсланд във вторник, когато закара подпийнала компания, качила се в колата му, съобщи ДПА. Самият Ръд потвърди в Twitter информацията, публикувана от местен вестник.

"Четирима млади жители на Мелбърн, които подгизваха в субтропическия дъжд в Нуса снощи, а наоколо нямаше коли на Uber...Какво друго можех да направя?", написа Ръд. Дъщеря му Джесика описа подробно случката в Twitter.

"Татко ни остави пред ресторант в Нуса, защото валеше много силно и отиде да намери място за паркиране", написа тя. "Стори ми се, че виждам някакви хора да се качват в колата му и си казах - сигурно е кола на Uber, която прилича на нашата. Но не е било така, колата на татко е била."

Джесика Ръд добавя, че "симпатичната, но пияна компания била в ресторанта от обяд".
Когато бившият премиер им казал, че не е шофьор на Uber, те му предложили да му платят, за да ги откара до съседната улица. Според дъщерята на половината път групата осъзнала, че шофьорът им е 26-ият премиер на Австралия.

Ръд беше лидер на Лейбъристката партия в страната и премиер на Австралия в периода 2007-2010 г. и след това от юни до септември 2013 г.Миналата година той поде кампания за разследване за "медиен монопол" срещу Рупърт Мърдок, припомня агенцията. През ноември австралийският Сенат одобри да има разследване за медийното разнообразие в страната, след като електронната петиция на Ръд набра 501 876 подписа.