Шестгодишно дете загина под колелата на кола на полицай, след което вещото лице откри 0,51 промила алкохол в тялото на починалото малолетно, пишат местни медии. 
Майорът от полицията Сергей Меншиков, който уби шестгодишния Ваня в село Буйско край Киров на 13 юли, е само свидетел по наказателно дело за смъртта на детето, което изскочило с колелото си ненадейно на улицата. За това разказа адвокатката на семейството на починалото момче Жана Шмит.

Видяхме материалите по случая само в съда и бяхме зашеметени. Оказва се, че е имало някакъв вид биологична експертиза. Те просто искаха да приключат делото поради липса на доказателства (престъпление). Детето умря, но никой не е виновен. Самото дете е виновно, че пияно е изскочило на пътя. В тази част от делото прочетох, че той е разпитан като свидетел. Подадох петиция и получих официален отговор, че статутът му е „свидетел“, негодува Шмит.

По думите й на полицая не е повдигнато обвинение. Адвокатката смята също, че изводите за липсата на причинно-следствена връзка между скоростта на автомобила и смъртта на Ваня са неправилни. 

Превод: БЛИЦ