По време на буйната тридневна почивка или т.нар. "банкова почивка" на Острова е имало изпито голямо количество алкохол от младите хора, което по-късно е преминало в насилие и боеве по улиците, съобщава "Сън".

Полицията е трябвало да се намеси по улиците на Бирмингам, където някои момчета били приковани към земята от служителите на реда.

На една от фотографиите се вижда младеж с превръзка около главата му, докато по лицето му се стича кръв.Насилието е избухнало около 3 часа сутринта пред нощен клуб в града като противниците са си разменяли юмручни удари и са се налагали с различни други предмети.

Полицията се е намесила и е арестувала побойниците пред ужасените местни жители.

На друга фотография от дните на разюзданост във Великобритания се вижда как млад мъж повръща до цветя, което е било нещо обичайно за уикенда.„Банковата почивка“ е по идея на лейбъриста Джон Лубок, който предложи банките да почиват допълнителни 4 дни, в полза на работниците. Това е станало през далечната 1871 година.

Обществените почивни дни имат за цел да намалят напрежението върху частните служители. В началото, те били Велики понеделник, първият понеделник на август, един през зимата и Боксинг Дей.

Постепенно били давени още няколко и сега са общо 8.
 
Традицията повелява, че ако банките не работят и не обработват операции, и другите фирми не трябва, но всичко е по преценка на работодателя, в крайна сметка.

Превод и редакция: БЛИЦ