В Полша ЛГБТ активисти спасяват крава, която те наричат "транссексуална". Твърди се, че животното се чувства като бик, а собственикът му иска да го изпрати за клане.

Членове на ЛГБТ общността създадоха специален уебсайт, за да съберат средствата, необходими за спасяването на кравата, съобщават световните издания.

Според информацията, ЛГБТ активистите са установили, че в Мазурия живее крава, която прилича на бик и скоро трябвало да бъде заклана. Освен това кравата се ражда безплодна. Ето защо собственикът на добитъка решава да се отърве от животното.

Активистите обаче решават, че кравата се чувства като бик. Те също така смятат, че животното е "транссексуално", затова решават да го спасят.

Активистите са поискали да откупят кравата, но това не се оказало евтино - за животното и транспортирането му трябвало да се платят 5 хил. злоти (около 1100 евро). Затова те стартираха кампания за набиране на средства на специален уебсайт.

"Това е история за трансфобията, която е толкова дълбока, че надхвърля границите на жанра. В една ферма във Вармия се раждат необичайни телета - близнаци. Едната от тях е юница, но прилича на бик и не може да ражда. Собственикът я нарича "травестит". Той е толкова засрамен, че в началото дори не е искал да я продаде, а да я изпрати на заколение.  Накрая успях да го накарам да я продаде", се казва в уебсайта за набиране на средства за кравата.Впоследствие активистите събират необходимата сума пари. Сега те ще купят кравата от кланицата. 

"Най-добрият дом на света очаква кравата със собствено пасище, свобода, любов и приятел" - това са условията, които активистите обещават на кравата.

Фермерите са били възмутени след като разбрали за спасяването на "транссексуалната крава", тъй като животното според тях не може да бъде транссексуално. Фермерите смятат, че  кравите могат да бъдат безплодни и да приличат на бикове. Това се нарича "фримартинизъм" и се случва много често, когато кравата е бременна с близнаци и ражда юница с недоразвити родови пътища.

Превод и редакция: БЛИЦ