Полет на Ryanair от Будапеща до Корфу се приземил на друго място и пътниците стигнали до Корфу с автобуси и ферибот, а самолетът продължил към Корфу без тях! За случая разказва унгарски новинарски сайт и като проверих полетния номер, разказаното е вярно. Но не мисля, че някой вече се съмнява в подобна история...

Самолетът трябвало да излети от Будапеща в 9,35 ч., но пътниците седели кротко на борда 2 часа и тогава командирът на самолета съобщил, че няма място за техния самолет да се приземи точно на остров Корфу. Затова машината прелетяла НАД Корфу, но поради липса на парашути, пасажерите останали в самолета.

Кацнали в градчето Превеза в 14,15 ч. Останали в самолета още час обаче, защото летището не разполагало с достатъчно персонал, за да ги обслужи.

Затова Ryanair организирал автобуси и в 17 ч. те се качили само за да видят, че самолетът им излита празен - трябвало да вземе пътниците от Корфу, които щели да се приберат обратно в Будапеща. Остава абсолютна загадка защо пътниците са оставени на земята, след като самолетът все пак ще кацне именно на КОРФУ!

Хората били извозени с автобуси, качени на ферибот и пристигнали на Корфу след 22 ч. Там обаче фирмата за коли под наем била затворена, но чакали местните копърки и цените за таксита били по-високи от тези за изгодните самолетни билети. Цялата компенсация, която получават пътешествениците по въздух, земя и вода са ваучери за 4 евро за бисквити и вода.

Помните ли как в началото на подобни авиокризи ББ пращаше правителствения самолет да прибере българите - от Букурещ, от някъде си, щото те не могат да чакат и сред тях е пълно с бременни, бебета, старци. Мисля, че с новата авиационна реалност в Европа правителственият самолет щеше да е част от редовния самолетен график на столичното летище. Б

ългарите дълги години с наслада ругаеха по всеки повод националния превозвач, а сега се оказа, че дори няма как да плюят по своето - прецакването атакува от всички страни!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук