Извинявам се за външния си вид, но след 8-часово чакане на летището - това е, което мога да предложа. Така българка започва разказа си, според който е получила "нехуманно отношение от Ryanair".

Видеото бе споделено в социалната мрежа TikTok, пише Sofia24.bg.

"Вчера вечерта в 21:05 ч. трябваше да летя от Кьолн за София като полетът по разписание трябваше да кацне в 00:30 ч. Отложиха полета с час и 20 мин. първоначално. Аз имах СМС, но това нещо не беше излязло на таблото. След 1 час удължиха с още 1 час и 20 мин., като вече времето за излитане беше 23:45 ч.

Малко преди този час, времето отново бе променено, този път на 00:45 ч., като ние вече бяхме преместени на друг гейт. Към 00:00 ч. дойдоха да ни раздадат ваучери за 4 евро компенсация на борда, само да ви кажа, че една вода е 3 евро...

Към 00:20 ч. дойде една какичка, с едни мигли, направена, започна да крещи и да обяснява как има нов гейт и трябва да отидем на него. Ние гледахме супер тъпо, защото никъде не пишеше за това. Ние отидохме на новия гейт и през цялото време тя се държеше грубо с хората, които бяха чакали близо 5 часа, даже извика полиция заради един възрастен човек, с който не разбрах какъв й е проблемът.

Всички хора се държаха супер добре предвид цялата ситуация и въпреки това, че сме в постоянно неведение какво се случва, кога ще излетим, откъде ще излетим... И през цялото време ни се казва, че може би ще кацнем във Виена... Бог знае защо?! И всякакви такива други конспирации, но никой нищо не потвърждава.

Качваме се в самолета към 01:15 ч. и тогава ни се казва, че ние ще кацнем на летище Бургас", обяснява сънародничката ни.

"Не на летище София, а на летище Бургас...", казва възмутено тя.

"След като пилотът се включи да каже, че ще кацнем в Бургас, пътниците се разбунтуваха и имаше предложение да останем още 1 час в самолета или да кръжим над София, за да отвори летището, защото има ремонтни дейности и към 05:30 ч. да кацнем там, при което стигнахме до консенсус и чакахме около 50 мин. в самолета и след това отново ни казаха, че полетът няма да бъде осъществен и трябва да слезем.

Слязохме и ни накарахме да минем отново през всички проверки...", казва още момичето.

В крайна сметка полетът им е бил сменен, но чак за следващия ден. Никой не се е поинтересувал дали хората имат нужда от нещо, а сред тях е имало малки деца.

Момичето все още се надява да се прибере в България и препоръчва да не се използва въпросната нискотарифна авиокомпания. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук