Първото „полиаморно“ семейство в Калифорния  е факт. Трима бащи в един и същ акт за раждане успяха да се регистрират. Тепърва им предстои и живот като родителска „тройка“, пише bg-voice.

45-годишният доктор Иън Дженкинс и партньорите му Алън Мейфийлд и Джереми Алън Ходжис от Сан Диего влязоха в историята на правото през 2017 г., когато съдия се съгласи да ги впише в акта за раждане на дъщеричката им Пайпър, която сега е на 3 г.


Те вече имат и 14-месечен син на име Паркър.

Децата са родени от дарени яйцеклетки и сурогатна майка. Иън и Алън са заедно от 17 години. Джереми се присъединил към тях преди 8 г. Сега те написаха книга за своя семеен живот, озаглавена „Трима бащи и едно бебе“.

Заглавието й напомня за хитовата комедия „Трима мъже и едно бебе“ с Том Селек, Тед Дансън и Стив Гутенберг. Книгата ще излезе от печат през март 2021 г. В нея се разказва историята на тяхното необичайно семейство и се дават съвети как да се разработи „последователен родителски стил“.

Ограничителните закони създавали пречки за тях да създадат семейство на базата на сурогатно майчинство.

„Голямото предизвикателство за нас бяха правните предизвикателства. При сурогатното майчинство трябва да имате заповед за произход от съда, декларираща кои ще бъдат законните родители“, споделя друг от татковците –  Алън.

„В началото не бяхме сигурни, че можем и тримата да присъстваме в акта за раждане, така че това се превърна в съдебен процес. „Спорихме в съда – беше един доста интересен и напрегнат процес. Първоначално изглеждаше, че няма да ни бъде предоставено това, затова поискахме да говорим в съда и изразихме становището си. Съдията в крайна сметка промени решението си и ни предостави законно родителство за детето ни, преди да се роди.“

„Искахме всички да знаят, че любовта изгражда семейството и дори семействата да изглеждат по различен начин, то ако държите на децата си и правите всичко възможно, за да им дадете възможно най-доброто детство – това е, което е от значение“, допълва Иън.