Десетки британски туристи се сблъскват с препятствия при качване на полети от Обединеното кралство за Гърция поради объркана информация относно попълването на формуляра за наличието на PCR тест, наложен от гръцкото правителство през юли, пише tornosnews.gr, като се позовава на публикация в The Guardian.

Забавянето на получаването на изпратения QR код и различни тълкувания на регламентите от авиокомпаниите доведоха до невъзможността на много британци да се качат на полети в последния момент.


Някои пътници, The Guardian, твърдят, че авиокомпанията не ги е информирала за новия регламент или че малките грешки при попълването на формуляра са в състояние да ги лишат от почивката.

В един от случаите семейство им не е успяло да се качи на полет на евтин авиопревозвач до Кефалония, защото не са написали имената на децата си във формуляра. Причината е, че в него изглежда невъзможно да се добавят повече от 2 имена на пътници. Семейството отдели 1000 за паунда, за да резервира нов полет и настаняване седмица по-късно.

Според Guardian, гръцкото правителство първоначално заяви на своя уебсайт, че всички пътници над 18-годишна възраст трябва да попълнят отделни формуляри, но този месец тя се промени и на семействата е разрешено да попълнят един формуляр, като крайният срок е променен на 14 часа преди отпътуване.