Основателят на сп. "Плейбой" Хю Хефнър беше погребан до Мерилин Монро на частна церемония в Лос Анджелис, на която присъстваха вдовицата му Кристъл и четирите му деца, съобщи в. "Дейли мирър".

Мястото до гроба на холивудската актриса Хю Хефнър закупи през 1992 г. за 75 хиляди щатски долара.

То е в гробищния парк "Уестууд вилидж" край Лос Анджелис.

Мерилин Монро беше положена там малко след смъртта си през 1962 г. на 36-годишна възраст.

Звездата от филма "Някои го предпочитат горещо" позира за корицата на първия брой на сп. "Плейбой", излязъл през декември 1953 г. 

Хю Хефнър почина на 91 години в имението на "Плейбой".

След смъртта му култовата вила ще бъде предадена на съседа му Дарън Метропулос, който заплати 100 милиона долара за нея през 2016 г. с уговорката Хю Хефнър да живее там до края на живота си.

"Баща ми живя необикновен и въздействащ живот на медиен и културен новатор и ръководна фигура на някои от най-значимите социални и културни движения на нашето време, като проповядваше свободата на словото, гражданските права и сексуалната освободеност", написа в изявление след смъртта на Хю Хефнър синът му Купър.

"Той ще липсва на много хора, включително на съпругата си Кристъл, на сестра ми Кристи и на братята ми Дейвид и Марстън, както и на всички нас от "Плейбой ентърпрайсис", добави още той.

В "Уестууд вилидж" са погребани американски звезди от калибъра на Фара Фосет, Дийн Мартин, Майкъл Джексън, Труман Капоти.Източник: Vesti.bg.