Общо 27 900 души са участвали в антиправителствени протести във Франция в събота, от които 9000 в Париж. Това предадоха световните агенции, цитирайки официални данни.

Извънредно: Париж отново е в пламъци! Погромът е неописуем! (СНИМКИ/ВИДЕО) 

Организаторите обаче съобщиха значително по-високи цифри от официалната статистика. Според тях в протестите вчера са участвали 101 125 души. Арестувани са 182 души, ранени са 14 полицаи.

БЛИЦ припомня, че протестите в Париж бяха концентрирани предимно в източната част на френската столица. Стигна се сблъсъци между силите за сигурност и протестиращи. Запалени бяха множество превозни средства.Протестиращите палеха огньове по време на шествието си, за да покажат на правителството, че възстановяването на катедралата "Нотр Дам" не е единственият проблем, който има нужда от решение.Полицията използва водни струи и сълзотворен газ, за да контролира радикалните елементи, но въпреки сблъсъците с маскирани протестиращи протестите бяха предимно мирни.

Протестите на "жълтите жилетки" се провеждат за 23-и пореден уикенд. Движението иска по-ниски данъци, по-високо заплащане и повече използване на механизмите на пряката, а не представителна демокрация. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!