Прессекретарят на полицията в унгарския източен комитат Чонград Силвия Сабо съобщи, че четирима души- двама турци, румънец и българка са загинали по време на тежката катастрофа тази сутрин край румънско-унгарската армия. Тя добави, че полицията е започнала да разследва причините за тежкото произшествие, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на Blikk.hu.
На магистралата, на километър от румънско-унгарската граница в 7:30 сутринта поради гъстата мъгла са се сблъскали два румънски камиона, две микробуса, румънски автобус и два български лекотоварни превозни средства. 

Поради инцидента на граничен пункт „Надьлак“ между двете държави са се образували задръствания и полицията пренасочва пътниците към ГКПП „Дюла“ и „ Бихаркерестеш“. 

Унгарските власти бяха уведомили консулства на Румъния, България и Турция. Полицията гарантира доставките сандвичи и чай на невредимите участници в инцидента. 

13 души са били настанени в болница след тежката катастрофа тази сутрин на границата между Унгария и Румъния. Десет са настанени в болницата в Сегед, включително и двама българи, а други трима пострадали - в тази в Мако, пише румънският унгарскоезичен вестник Uj Magyar Szo.

Прессекретарят на унгарската национална служба за бърза помощ Пал Дьофри добави, че мнозина са със счупени кости и вътрешни наранявания. 

Междувременно от румънското министерство на информацията сочат, позовавайки се на данни получени от унгарските власти, че по време на катастрофата е загинали и румънски гражданин, като по този начин жертвите са достигнали до петима души. 

От там са посочили, че румънският генерален консул в Сегед е отишъл на място на произшествието и че от румънския град Арад ще бъде изпратена помощ.