Палав полтъргайст обитава старо английско зведение в град Йорк. Барът Ye Old Shambles е и гордост, и загадъчна забележителност на градчето.
 
Около 7 часа сутринта на 1 юли тази година барманът Люк Смитстън, както обикновено, се готвел да посрещне поредните клиенти. В този момент се случило нещо удивително и не много безопасно: от горните полици изведнъж започнали да падат различни предмети: кутийки, високоговорител и т.н.

„Тъкмо приключвах с почистването и в този момент от горните рафтове започнаха да падат вещи, все едно някой ги хвърля от там. Някаква неизвестна сила го правеше бързо и доста предизвикателно. И ако не бяха камерите за наблюдение, едва ли някой би ми повярвал”, разказва барманът.

В заведението не за първи път се случват подобни странни неща. Персоналът споделя, че често чува тайнствени стъпки и звуци, идващи от неизползвани и заключени стаи, а с периферното си зрение понякога забелязват безплътни сенки.

Това обаче не притеснява нито работещите, нито посетителите, а по-скоро обратното: подобна мистерия, която по принцип е напълно безвредна, действа като магнит за посетителите, които търсят силни емоции. А инцидентът от 1 юли е само допълнително потвърждение, че в стария пъб живеят неспокойни души. Както и че сред тях има и един истински „хулиган”, който определено прилича на полтъргайст.