30-годишен полски гражданин отвлече млада моделка от Великобритания, за да я продаде на търг като секс робиня, съобщава телевизионния канал TG24COM. 
20-годишната британка, чието име не се споменава, кацнала в Милано на 11 юли за фотосесия, организирана от поляка Лукаш Херба. Когато пристигнала в студиото, той я упоил, завързал, натикал в куфар и откарал в скривалището си. След това я обявил за продажба в интернет сайт за секс робини срещу 300 000 долара.

Полският гражданин държал жертвата си в плен една седмица, след което, разбирайки, че има малко дете, решил да я освободи и я закарал до британското посолство. Малко по-късно той бил задържан от служителите на реда, които започнали издирване на младата британка след сигнал, подаден от агента й.

Херба вече е признал за деянието си. Съпричастността му към отвличането е потвърдена и от събраните улики, открити в телефона и компютъра му.Не е изключено мъжът да е част от престъпната групировка „Черна смърт”, която се занимава с продажба на млади жени в сексуално робство. Съществуването на въпросната организация обаче все още не е доказано и тя се смята за страшна градска легенда. 

Превод: БЛИЦ