„Най-дебелата жена в света”, жителката на американския щат Тексас Майра Розалес, доскоро тежеше 499 килограма, но огромна трагедия я накара коренно да промени живота си.
В продължение на дълги години 34-годишната жена страда от затлъстяване. В един момент от живота си дори се оказва прикована към леглото, не може да се движи самостоятелно.

Тогава тежи близо 500 килограма, а близките й твърдят, че страда от хранително разстройство.Преди 9 години младата жена губи любимият си племенник, който получава тежка травма на главата.Съкрушената от мъка Майра опитва да убеди полицията, че момчето е починало, след като тя случайно е паднала върху него. Жената изпада в депресия, когато навършва 30 години, решава да се вземе в ръце и да промени коренно живота си.

Първоначално се подлага на хирургична операция, която не само я лишава от излишните килограми, но й връща възможността да се придвижва самостоятелно.Розалес има 11 операции зад гърба си, една от които е за свиване на стомаха. В резултат на това тя започва да се храни правилно и да се занимава със спорт.Младата жена си връща не само увереността, но намира и любовта.Само за няколко години „най-дебелата жена в света” сваля  403 кг. Към момента тя тежи 96 кг. и е уверена, че никога няма да се върне към предишния си начин на живот. 

Превод: БЛИЦ