Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо съобщи в Twitter, че се е срещнал със севернокорейския лидер Ким Чен Ун при посещението си днес в Пхенян, чиято цел бе да се преодолее застоя в ядрените преговори между двете страни, предаде Ройтерс.

Американски представител заяви, че днешното посещение на държавния секретар Майк Помпейо в Северна Корея е било "по-добро от последния път", но са нужни по-нататъшни усилия, предаде Ройтерс.

Малко след като пристигна в Сеул след визитата в Северна Корея, Помпейо качи в Twitter снимка, на която са двамата с Ким, и написа: "Имах добро пътуване до Пхенян за среща с председателя Ким. Ние продължаваме да реализираме напредък по споразуменията, постигнати на срещата на върха в Сингапур. Благодаря за гостоприемството, оказано на мен и моя екип от Държавния департамент".

Помпейо пристигна в севернокорейската столица от Токио, където вчера се срещна с премиера на Япония Шиндзо Абе и с външния министър Таро Коно.

В Сеул, държавният секретар ще информира за разговорите си в Пхенян президента на Южна Корея Мун Дже Ин и министърката на външните работи Кан Кьон Уа, а утре ще замине за Пекин за срещи с китайски официални лица.