Папараци запечатаха премиера на Великобритания Борис Джонсън да влиза в резиденцията си на „Доунинг стрийт” по спортен екип, пише Daily Mail.

По данни на изданието, министър-председателят е попаднал в обектива на папараците след сутрешния си крос на територията на Бъкингамския дворец.

Джонсън е влязъл в резиденцията в приповдигнато настроение.Премиерът на Великобритания винаги е бил запален по спорта. След като успя да пребори коронавируса обаче, той започна война с килограмите и наблегна на бягането.

Хубавото настроение на Джонсън обаче бързо било помрачено. Дъглас Рос, министър за Шотландия, се оттегли от поста си в правителството на Борис Джонсън., предадоха информационните агенции.

Оттеглянето му е в знак на протест срещу спора около пътуването на висшия съветник Доминик Къмингс в страната по време на карантината заради коронавируса.

"Реакцията на тази новина показва, че интерпретацията от Къмингс на съвета на правителството не е споделена от огромно мнозинство от хората, които са направили както правителството поиска", заяви Рос в съобщение в Туитър, в което обявява напускането си от правителството.

Главният съветник на британския премиер Доминик Къмингс наруши правилата на карантината, пътувайки на 260 мили от Лондон със семейството си, за да посети роднини. С това Къмингс е нарушил наложената на съпругата му изолация, която е била със симптоми на коронавируса.

"Не съжалявам за това, което направих..., нищо че хората може и да не са съгласни", заяви пред медиите Доминик Къмингс.

Борис Джонсън се опита да оправдае постъпката на съветника си, но британските депутати продължиха да призовават за уволнението на Къмингс.