Привържениците на Брекзит ще спечелят отново, ако гласуването "за" или "против" бъде повторено. 


Резултатът ще бъде същият, въпреки опасенията за икономическата криза, когато Кралството напусне ЕС окончателно.

Проучване на Mirror, публикувано в неделя, установи, че осем на всеки десет избиратели не са променили мнението си след референдума през 2016 г.

Преди четири години 52 процента гласуваха за "развод", а 48 процента за "оставане".

Сега 50,4 на сто искат да излязат, като 49,6 на сто искат да останат.

Припомняме, че само няколко часа остават за сключване на споразумение между ЕС и Великобритания. Това заяви в петък главният преговарящ на Общността Мишел Барние пред Европейския парламент.

Лондон и Брюксел подновиха преговорите преди изтичане на наложения от Европейския парламент краен срок до неделя, за да може евентуална сделка да бъде ратифицирана до 31 декември, когато Обединеното кралство напуска единния пазар и митническия съюз.

По-рано премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че ЕС трябва да направи сериозна промяна в позицията си за рибарството, за да бъде постигнато споразумение.

Двете страни са близо до споразумение за лоялна конкуренция, което гарантира, че нито една от страните няма да подкопае екологичните стандарти, правата на работниците и държавните субсидии, но рибарството остава основният проблем.

главният преговарящ на Общността Мишел Барние пред Европейския парламент.

Според него настъпил е "моментът на истината" за двете преговарящи страни.