Индонезийските власти са готови да наградят смелчагата, който е способен да измъкне автомобилна гума от врата на огромен крокодил, предават Sky News и "Фокус".
 
Четириметровият крокодил има мотоциклетна гума около врата си от години и никой до този момент не е успял да освободи влечугото от нея. Природозащитниците в страната се страхуват, че животното може да се задуши, ако някой не му помогне.

Властите не уточняват размера на наградата, като в изявлението си само казват, че "ще има награда за всеки, който може да освободи нещастното влечуго".
 
Природозащитниците в Индонезия са се принудили да се обърнат към обществото, тъй като никой в местните служби за защита на животните не е трениран за подобно нещо. Отбелязва се, че въпросният крокодил е преживял множество несполуки през живота си – неговия хабитат през годините е бил помитан от вълни цунами и земетресения, случили се близо до град Палу.
 
През 2018 г. звероукротителят Мохамед Панджи, още познат като Панджи Приключенецът, опита да освободи крокодила от гумата, но без успех. В същата година природозащитниците в региона се опитаха да подмамят животното, около което бяха поставени им капани, за да може крокодилът да бъде уловен и освободен, но и тогава той им се измъкна.