Юлия Скрипал е преместена от британските служби на „сигурно място”, съобщи Би Би Си. По непотвърдена информация тя ще иска политическо убежище на Острова.

Както БЛИЦ писа по-рано днес стана ясно, че Юлия Скрипал е изписана от британската болница, в която се лекуваше след нападение с нервнопаралитично вещество.

Лечението на баща й продължава. Двамата бяха намерени в безпомощно състояние на пейка в град Солсбъри и седмици наред бяха в критично състояние, докато в последните дни здравето им не се подобри рязко.

Състоянието на баща й Сергей Скрипал, бивш полковник от руското военно разузнаване, който предал секретни информации на Лондон, а през 2010 г. беше участник в размяна на шпиони, също „се подобрява бързо“.

Директорът на болницата в Салисбъри Кристин Бланшард уточни, че здравословното състояние Сергей Скрипъл се подобрява и се надява, че той също ще бъде изписан.

Директорът на болницата потвърди изписването на Юлия Скрипал.

"Бащата на Юлия отбеляза забележителен напредък, въпреки че се възстановява по-бавно от нея, надяваме се, че ще може да го изпишем скоро", се казва в изявлението.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!