Хоакин "Ел Чапо" Гузман се превърна в един от най-известните наркобарони в историята. Неговата съпруга обаче твърди, че репутацията на съпруга й е резултат просто от сензационните неща, които излизат за него в медиите.

Ема Коронел Аиспуро, която се омъжва за Ел Чапо преди 11 години - на 18-годишна възраст, даде рядко интервю за Telemundo, в което говори за съдебното дело за трафик на наркотици срещу нейния съпруг.

29-годишната бивша кралица на красотата твърди, че никога не е виждала Ел Чапо да прави нещо незаконно и го познава единствено като "скромен" семеен мъж.

"Понякога имам усещането, че медиите преекспонират нещата във връзка с него," казва Аиспуро. "Мисля, че му бе създаден един определен имидж и те искат този имидж да остане в съзнанието на хората. Това е имиджът, който продава. Така че, когато някой каже, че той е скромен и обикновен човек, те не искат да чуват това." 

Макар, че според Аиспуро медиите не се отнасят справедливо със съпруга й, тя признава, че той вероятно се наслаждава на всичкото това внимание.

"Мисля, че му харесваше, наистина му харесваше малко," казва тя.

Ел Чапо, за когото се смята, че оглавява мексиканския наркокартел Синалоа, може да бъде осъден на доживотен затвор по редица обвинения - от пране на пари и отвличания до трафик на наркотици. Той пледира невинен по всички обвинения.

Въпреки че обвинява медиите в пристрастност, Аиспуро казва пред Telemundo, че си има и позитиви от цялото това медийно отразяване:

"Всичко може да бъде по-ясно и всеки може да види какво всъщност се случва," казва тя. "Това е нещото, което той наистина иска. Всички да разберат как точно стоят нещата и да видят всичко от друга гледна точка. Мисля, че това е нещото, което иска повече от всичко друго. Нещата да се кажат такива, каквито са."

Аиспуро остава оптимист относно бъдещето на семейството си и твърди, че копнее за деня, в който ще могат да живеят без стрес.

"Искам да бъда спокойна, да бъда някъде, където не чувствам напрежение … Не мечтая за големи неща,” казва Аиспуро, която има 7-годишни близначки с Ел Чапо. "Спокойствие, щастие, нищо необикновено. Щастлива съм с живота, който имам, със съпруга, който имам, с дъщерите си и семейството, което имам. Много съм доволна,” казва тя.