Преподавателка от университета в Санкт Петербург, в който се срутиха преградните стени, е извършила истинско геройство. Тя е останала до последно със студентите си, за да им повдигне духа. 

Тя е напуснала сградата последна. 

Преподавателката Наталия Серебрянская се намирала на последния етаж заедно със студенти - чужденци. 

След като била отведена от сградата, е предадена на екип от Спешна помощ, защото се намирала в шоково състояние.Студенти са заснели на видео последствията от срутването в сградата на университета. На кадрите се виждат части от подпорните конструкции, стърчащи от разбитите прозорци. 

Уникалното е, че независимо от срутването, външната стена е издържала, а разрушението се вижда само отвътре и е засегнало помещенията от първи до пети етаж.

Няма данни нито за пострадали, нито за загинали. Няма и затрупани хора. Министерство на извънредните ситуации опроверга първоначалната информация, че е имало студенти под руините. Повечето от тях са били блокирани в стаите си, защото не можели да отворят вратите след срутването. Евакуирани са 88 души. Следователи вече са завели дело по случая. То е за нарушения на правилата за безопасност по време на строителна дейност. Първата версия е, че инцидентът е станал заради ремонтни работи вътре в сградата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ