Новият коронавирус съживи модата на прическите в Източна Африка, като една от тях е с нещо като шипове, напомнящи структурата му, съобщи АП. Нарастващата популярност на този стил в прическите се дължи до голяма степен на икономическите трудности, свързани с ограниченията заради новия коронавирус.

Някои майки отбелязват, че приготвянето на подобна прическа е евтино, а и целта е да се отправи предупреждение, че новият коронавирус е нещо реално.

През последните няколко години внесената истинска и изкуствена коса от Индия, Китай и Бразилия започна да наводнява пазара и изискванията на местните жени нараснаха.

Сега във фризьорски салон край оживен път в бедния квартал Кибера в кенийската столица Найроби 24-годишната коафьорка Шарън Рефа създава прически с форма на напомнящи антени шипове, станали известни като прически в стил коронавирус.

"Някои възрастни хора не вярват, че новият коронавирус съществува, но повечето деца изглежда са склонни да мият ръцете си и да носят маски. Редица възрастни обаче не го правят и затова предложихме прическа в стил коронавирус", поясни Рефа, която бе свалила маската си за лице под брадичката си.