Протестите в Париж в близост до Елисейския дворец приключиха, предаде говорителка на парижката полиция. В близост до президентския дворец вече няма протестиращи и барикади и движението по централния булевард "Шанз-Елизе" е възстановено, подчерта говорителката. По данни на правителството в акцията срещу повишаването на цените на горивата и повишаването на данъците участваха около 5000 "жълти жилетки". Общо в града протестираха 8000 души. Центърът на Париж пламна в масови безредици по време на протеста на "жълтите жилетки" срещу поскъпването на горивата и политиката на президента Макрон...

В близост до Елисейския дворец са били задържани 42 души, пострадалите са 24, включително петима членове на силите на реда, предаде Франс прес.

По-рано беше съобщено за 20 пострадали, само един от които, от протестиращите, може да е получил сериозни травми.. Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер съобщи, че в днешните 1619 протестни акции са участвали общо около 106 300 души, а задържаните са 130. Това е значително по-малко от протестите миналата събота, когато броят на участниците в протестите беше почти 244 000, подчерта министърът, но добави, че сблъсъците стават по-сериозни.