Херцогинята на Кеймбридж все още не се е появявала на обществени прояви след като беше обявена новината за бременността ѝ. Причината е прекомерното гадене, което съпътства първите месеци от очакването на детето. Поради това тя пропусна и първия учебен ден на принц Джордж.
Съпругът ѝ принц Уилям сподели в Ливърпул, че тя се справя добре с усложненията. Предполага се, че новото кралско бебе ще се роди през март идната година.

Междувременно Кейт Мидълтън направи своята първа интернет изява след официалното съобщение за бременността ѝ. Тя е лице на организация, която работи за психичното здраве на децата. Кейт призовава родителите да насърчават децата си да споделят чувството и емоцията си, както и да проявяват разбиране към тях.

„Като родители ние всички искаме нашите деца да имат възможно най-доброто начало на живота“, посочва херцогинята. Тя споделя, че се чувства горда от факта, че подкрепя кампанията, която показва на родителите как да помогнат на децата си да изразяват чувствата си, да реагират адекватно в редица ситуации и да предотвратяват различни проблеми.

Посланието на Кейт е придружено от анимирани детски рисунки.

По-рано тази година тя посети центъра на организацията, където беше организирана среща с група майки. Те споделили своите драматични истории с нея. След разговорите херцогинята призна, че родителството е трудно.

Информация: Dariknews.bg