В семейството на Юлия Скрипал разказаха как е била предадена от любимия човек Виктория Скрипал, братовчедката на Сергей и Юлия Скрипал, чието отравяне в английския град Солзбъри така и си остана мистерия, разказа за странното поведение на приятеля на Виктория - Степан Викеев. "Единственият въпрос, който следователите ми заваха за Степан, беше: "А вие сигурни ли сте, че те са искали да сключат брак?" Отговорих: "От думите на Юлия си мислях, че те наистина имат такива намерения", казва Виктория, цитирана от медиите.
Тя, обаче, добавя, че Степан отрича това и твърди, че всъщност бил само приятел на Юлия. Според Виктория в момента той се крие от журналистите и следователите. Обстоятелствата около т. нар. "отравяне" на Скрипал така и не бяха установени.

Според изнесената първоначално информация, те са били подложени на нервно - паралитичен газ. Лондон обвини Русия в съпричастност към този инцидент, а в Москва това бе категорично отхвърлено.

Юлия Скрипал вече се възстанови, а за съдбата на баща й не се съобщава нищо. По последни данни, полицията е разпитала "над 900 свидетели" по този спорен случай.

Превод и редакция: БЛИЦ