Президентът Доналд Тръмп за пръв път прие, че Джо Байдън е избран за следващия президент, публикувайки съобщение в неделя, че демократът "спечели, защото изборите бяха фалшифицирани".

По думите на Тръмп, всички механични "бъгове", които се случиха в Изборната нощ, бяха опит, за да се откраднат гласове. Те (демократите) обаче успяха да го направят без да ги хванат. Изборите по пощата са болна шега. 


"Той спечели само в очите на ФАЛШИВИТЕ МЕДИИ. Не признавам НИЩО! Имаме още много път да извървим. Това бяга ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИ", написа той в Туитър. 
 

Припомняме, че Джо Байдън беше обявен за победител от медиите на проведените този месец избори, но Тръмп отказва да признае победата му. Негови адвокати оспорват резултатите в съда.

Байдън вече започна процесът на предаване на властта, въпреки че Белият дом отказва да сътрудничи. 

След като Тръмп спечели Северна Каролина, а съперникът му - щата Джорджия, кандидатът на Демократическата партия има 290 гласа в Избирателната колегия при необходими 270. Тръмп има 232 гласа. 

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви в обръщение към млади републиканци, че президентът Тръмп е решен да оспорва резултатите в съда и да спечели втори мандат.

В краткосрочен план се очаква Тръмп да се включи в агитацията в подкрепа на републиканските кандидати за сенатори в щата Джорджия, които са изправени пред втори кръг на 5 януари.

Тези избори ще определят дали Републиканската партия ще си запази контрола над горната камара на Конгреса на САЩ.

Тръмп обмисля и да стартира нов телевизионен канал или социална медия, която да се съревновава с тези, които според него са го предали и са ограничили възможностите му да комуникира пряко с американците, според няколко съветници.