Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 25 ноември. Ето какво написа математикът в профила си във социалната мрежа Фейсбук:

Кратка информация за войната за 25 ноември 2022 г.

Българската политика си я гледайте. Става все по-весело, нали. И още по-весело ще става.

Сериалът скоро ще започне. Да видим кой какво ще съшие

Гледайте, добре гледайте какво става. Прогнозата много пъти съм ви я писал, вероятностите за двата сценария също ги казах в едно интервю. Чакаме първа серия на сериала „Франкенщайн“. Вероятност за успех – 20%. Иначе казано, да пожелаем здраве на служебното правителство, че ще има да поработят още. Вероятност за този сценарий – 80%.

Сега за войната.

И тъй

1. Надпрагов удар? И днес няма. Суровикин сваля прага чрез разрушаване на критичната инфраструктура на Украйна с ракетни удари и удари с дронове. Тази тактика има ефект. Виждате, че атаките са на вълни. Защо така, не може ли постоянно? Може, но се изчаква да пристигне запасно оборудване и да се струпа ремонтна техника. Това става за около седмица. И като се натрупа това всичко на едно място, идва следващата вълна ракети. Затова.

Наблюдава се известен спад на интензивността на бойните действия. Това не предполага надпрагов удар до края на месеца.

2. Ние сме си набутани в тази война, все още индиректно. В НАТО и ЕС сме, няма къде да ходим, изнасяме оръжие и парите ни текат за поддържане на Украйна на системи. Неизбежно е от гледна точка на ситуацията, в която се намираме. Червената линия я знаете – изпращане на български войничета на фронта. Цар Борис III беше в подобна ситуация и се справи добре за условията, в които беше поставен. Сегашните се справят доста по-зле. Какво искам да кажа ли? Като даваш – искай, събличането за показване на гола солидарност чрез навеждане и надупване никога не свършва добре. А нашите войнолюбци е добре да ги съберем и да ги пратим да помагат на украинците в окопите като химическа част. Да пробват да спрат руснаците с пърдене, стига са пърдели по диваните. Идете на фронта да спрете руснаците да видите какво е. Като гледам, няма желаещи. Жалка, юрдешка работа.

Украинците смятат, че ще спечелят войната. Добре, почваме да броим дните и оттук нататък, кой какви значителни градове е превзел.

И тъй, украинците смятат, че ще спечелят войната и не започват преговори в средата на ноември 2022 г. Броим, нали така

Ден 15 – 24 ноември 2022 г.

никоя от двете страни не е превзела нищо съществено.

Продължаващи руски удари по украинската критичната инфраструктура. Зимата дойде.

Херсонският участък на фронта. Тук, цари затишие. Очакванията са за сценарий с артилерийски престрелки.

На запорожкия и луганския участък на фронта, както и в Харковска област си работи системата „Таракан“. Непрекъснати атаки и големи украински загуби заради дефекта на системата „Таракан“, който ви описах. Загубите на украинската армия старателно се крият.

На запорожкия участък украинската групировка е около 40 000 човека. Могат да пробват атака и отново се очаква украинските войничета да бъдат хвърлени на юруш, защото положението в тила никак не е розово.

Донецкия участък на фронта. Другата възможност за активизация на военните действия. Вървят боеве за Мариинка. Градчето е малко, но е стратегическо разположено току до Донецк. Руснаците влязоха вътре в града, целта е да се изтласка украинската артилерия, та „войните на светлината“ да не могат да обстрелват жилищните квартали на Донецк.

Заключение за днес: надпрагов удар няма, войната продължава.

Идеологическият фронт. Знаете тезата ми за аматьорщината на украинската пропаганда. Активирани са тролове да пишат срещу мен. Жалка работа. Напише Витанов нещо и тролчетата налазват. Пишене, пишете, докато се усетите, че така работите за мен, а не срещу мен. Наблюдателите, гледайте как Витанов използва юрдечта и тролчетата за собствени цели и се учете.

Иначе при украинците – нищо ново. Надъхват ги, че ще има война до победен край. Въпросът е какво е победен край. Ако победен край е да остане нещо от Украйна – бива. Ако победен край е Украйна в граници преди 2014 г., изплащане на репарации от Русия и т.н. и т.н. - тук може да има проблеми. Като пиша това се сещам за Кукленото шоу, дето имаше един, който пееше – Мана-мана, и едни девойчета пригласяха нещо то рода:Тю-тю-тю-дю-дю. Ето ви днешния

Закон на Витанов: Не вдигай летви, които не можеш да прескочиш.

При руснаците също е напрегнато, но напрежението е къде по-малко. Засега разрушаването на украинската критична инфраструктура върши работа на идеологическия фронт, но това няма да е задълго. И тук трябват успехи и по фронтовете, а кой знае какви няма. Но напредък в Донбас ще държи идеологичесткия фронт в Русия спокоен. Западните разузнавания едно по едно започнаха да опровергават идеята, че в Русия ще има безредици заради войната. Не, няма да има. Безредици ще има в Украйна и в Европа. Каза ви го и шефът на НАТО ако сте забравили и сте отворили човките да ревете срещу Витанов.

Пропагандата у нас. Тактиката е – колкото може – замитане под килима, за де не се вижда много много, че и ние сме въвлечени във войната. Старите китайци казват, че всяка криза е и възможност. Тук възможността е да си засилим армията. Да видим какви оръжия може да произвеждаме и да пуснем съответните програми, да се появят прототипи и да започне превъоръжаване на армията с дронове и противотанкови средства на първо време. Ето ви една

Теорема на Витанов: С пърдене от дивана армия не се превъоръжаван

Ревете сега юрдеци, пишете тролове какво съм казал. И помнете – с юрдешки рев, тролски писания и пърдене от диваните армия не се превъоръжава.

Хайде още малко, че да възбудя юрдечетата. Едно време Сталин бе казал, че основния проблем в строителството на социализма бил, че парата отивала в свирката вместо да итива да се върши някаква работа.

Днес Витанов да каже, че основният проблем на строителството на капитализма в България, че усилията дори не отиват за закарване на парата до свирката. Усилията отиват за пърдене по диваните и толкоз. Юрдеците мои така разбират капитализма: някой да им слага в устата на мамините, че да могат да пърдят по диваните. Ставайте юрдеци от диваните и марш да строите капитализма.

Стига толкова за днес за това.

Нататък по нашите си теми

Политологията –(Ден 59)

Продължаваме с държавата. Занимаваме се толкова с нея, защото тя е централната институция в политическата система. Днес – правовата държава. Но защо ни е притрябвало пък това? Защо пък трябва да има право? Не може ли пък без право? Правото е механизъм. Я-я-я-я и какво движе тоя механизъм , бе Витанов. Не движи бе, правото е като гаечен ключ, то регулира бурмите на обществената машинария. Че как? Ами регулира поведението на хората и групите от хора за да се постигне обществена стабилност и да има ред. М-хм, че както ни го разправяш Витанов, то у нас право няма. Ква обществена стабилност, къв ред, бе Витанов, то правителство не може да си направим сума месеци вече, той за ред и стабилност ни приказва. Кви регулации на поведението на хора и групи от хора. Хората и групите от хора правят каквото си искат, а по главите им препускат бусове с мигранти. И идва Витанов и казва, че правовата държава било такава политическа организация на обществото, при която имало максимална социално, политическа и юридическа защита на интересите и правата на всеки човек и която гарантира и охранява нормалното функциониране на гражданското общество. Брей, витанов, ще каже някой, ти още малко и на Ленин изказа ще го докараш. Ама не става само с права. За да имаш действияе на правото и правовата държава всеки трябва да си изпълнява и задълженията. Иначе – тюрлюгювеч, гарниран с бусове с мигранти.

Ама как се прави правовата държава. Затова – в понеделник, че утре е събота, а в събота има сводка само за пандемията.

Следват мисли от софийския сумрак.

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 22)

...Следователно, понеже се появяват повече индивиди, отколкото могат да оживеят, във всеки случай трябва да се появи борба за съществуване или между индивиди от един и същ вид или между различни видове или между индивиди и физическите условия за живато. Това е доктрината на Малтус, приложена с пълна сила за целите животински и растителни царства, в който случай няма изкуствено увеличение на наличните хранителни ресурси, нито почетно отлагане или невстъпване в брак. Въпреки, че някои видове сега увеличават броя на индивидите си с по-голяма или по-малка бързина, всички видове не могат да направят същото, защото светът няма да може да ги издържа...

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Мощен юрдешки рев ще има заради тоя цитат, нали така. Хайде сега – Витанов – такъв, Витанов – онакъв, у-у-у-у. Задниците ви и те може да се включат в рева, та да стане по-весело. Поревете си сега и попръцкайте 10-на минути и чак тогава четете надолу.

А надолу следва едно просто въпросче от Витанов: На коя страница на „Произхода на видовете“ на Чарлз Дарвин е тоя цитат? Ма той Дарвин писал за доктрината на Малтус, у-у-у-у-у, о-о-пс, я по-полека, че ще се изложим. Писах ви вече, идеите на Малтус имат силно влияние върху Дарвин. Четете горния цитат и виждате защо. Борбата за съществуване – откъде е дошли това при Дарвин? Ами прочетете пак цитата, чия доктрина е това.

И тъй, това, което Дарвин и преди него Малтус ни казват, че околната ни среда има една основна характеристика, наречена носещ капацитет – максималното количество живот, която тя, средата може да поддържа с ресурсите си. И кота не може повече да поддържа, какво става. Ами размножаването не спира, а се появяват бусове с мигранти на места, където има гювеч. И какво пише по-натам Витанов в книжката от 2005 година.

...Имиграционният натиск върху България постепенно ще се материализира в имиграционен поток, което ще ни постави лице в лице с проблема за имиграцията...

Сбъдна ли се това? Сбъдна се. И още:

....Но ако контролът се изпусне, поради кръстопътното ни положение проблемът бързо ще се превърне в демон, заплашващ директно националната сигурност и функционирането на държавата чрез силно натоварване на и без това натоварените социални системи, увеличиване на престъпността, дехомогенизация на обществото и възникване на антиимигрантски настроения....

Как да не му кажеш на тоя Витанов през 2005 година, че само яде народните пари. Как да не му спреш финансирането.... А, булгар-булга-а-а-а-р...

Накрая ви обещах да ви кажа, как може да превърнете в тълпа всяка съвкупност и от най-извисени интелектуално личности. В озверяла тълпа. Много просто – с глад. Пускате демонна на свръхнаселеността и си взривявате страната без проблем. И почвате със старата докрина – да намеря глупаци, които да реализират моите интереси за собствена сметка. Пуската емиграцията, а глупаците да се чудят какво да правят с мигрантите, щото са много хуманни. Криза, де, криза, дето рекли китайците. И на ухото но Витанов, китайците рекли: от всяка криза може да има полза. Но за извличане на ползата се изискват действия различни от крякане в локвата.

Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук