Азис се чувства най-добре, когато е сам със стадото си. Сред овцете и на полето няма нужда да обяснява как така се е родил момиче и се е казвал Асизе. Тук той е просто овчар.

Понякога се чувствам  добре сред хората, но много често предпочитам просто да ме оставят на мра. В такива моменти хората ми идват в повече и ми трябва спокойствие. Най-добре ми е тук горе", споделя Азис пред DW.Той живее в село Чакрък, недалеч от турската граница. Според един турски вестник село Чакрък е прокълнато. Там живеят над 20 интерсексуални - хора без определен пол.

Азис е един от тях. Той няма ясно изразени външни полови белези. Издаден му е розов паспорт - като на жена, но още от дете той не е искал да бъде момиче.

"Един ден се сбих с едно момче, то ме дръпна за дългите коси и така ме повали на земята. Веднага след това се втурнах към  вкъщи и си отрязах косата. Заради този паспорт страдам и до днес", казва той.

Всичко идва от това, че в тази отдалечена част на Турция браковете между роднини са все още често срещани. Това важи и за село Чакрък, където всички са роднини.

21-годишен младеж от селото също е от интересексуалните от Чакрък. Той се е подложил на три операции, за да стане мъж, но изнемогва финансово.

"Сега обаче отново се чувствам пълноценен, защото нали искам да се оженя и да имам деца", казва той.

В съседното село гледат доста скептично на тези, които са се оперирали.

"Родили са се момичета, а после са станали мъже. Знаеш ли дали един ден няма да премислят?", пита жител на съседното село.

В най-близкия голям град Диарбекир психоложката Туба Юксел се грижи за интерсексуалните деца.

"Семействата, които идват при мен не могат да се справят с проблема дали да възпитават своето интерсексуално дете като момиче или момче. Гледали са го до петата година като момче, което играе футбол и после как изведнъж да стане момиче?", обяснява тя.

В консервативното турско общество тези хора срещат много проблеми. Азис разказва, че когато бил млад се влюбил в момиче от селото, но не след дълго избухнал скандал. Двамата се разделили, а момичето било омъжено за друг.