Хиляди протестиращи обкръжиха дома на кмета на Лод Анджелис Ерик Гарсети, докато самият той падна на колене пред протестиращите, съобщава NewsWeek. 

Участници в безредиците, които обхванаха САЩ след убийството на афроамериканеца Джордж Флойк, се събраха пред дома на кмета на Лос Анджелис, за да изразят протеста си срещу расизма от страна на властите. 

В Туитър се появиха множество фотографии и видео, на които се вижда как хората са се струпали около дома на кмета.

Някои от протестиращите са устроили "седяща демонстрация". Други скандират: защо сте ги поканили тук, имайки предвид полицаите, които са дошли да окажат подкрепление. 

По време на протеста Гарсети е излязъл пред протестиращите и е паднал на колене пред тях, обръщайки се към тълпата. 

По-рано на пресконференция той обяви, че коменданският час в Лос Анджелис ще действа от вторник вечерта до сряда сутринта, а също, че на хората се забранява да се събират на улицата след 6 вечерта. Това решение, по думите му, било взето, за да се усмирят протестиращите. 

Медиите отбелязват, че Гарсети е заявил, че се гордее с жителите на града, организирали ненасилствени протести, но отново ги призовава да прекратят безредиците, които носят след себе си мародерство, палежи и редица други проблеми.

Превод БЛИЦ