Нюйоркската полиция огражда улиците, водещи до полицейски участъци във връзка с избухването на протести след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, който беше задържан от охраната в Минеаполис, пише Pogled.info.

Според очевидци в Ню Йорк улица в района на Ист-Вилладж, близо до полицейския участък, намиращ се там, е била оградена. Около 19.00 часа минувачите били помолени да напуснат улицата, след което тя била затворена за движение.

„Повярвайте ми, просто не е желателно да сте тук. Това може да бъде опасно за вас“, заяви един служител на реда.

"Това е заради протестите, предпазните мерки са в целия град", обясни по-късно друг полицай.

Пентагонът с извънредно разпореждане заради размириците в САЩ, има убит на протестите ВИДЕО

Големите протести ескалираха до бунтове в района на Бруклин в Ню Йорк, където протестиращите хвърляха бутилки със запалими течности по полицията. Според CNN най-малко 10 служители на реда са ранени при сблъсъци с протестиращи. Около 40 полицейски коли са били повредени, една от тях изгоряла, след като в нея попадна бутилка с коктейл Молотов. В резултат на това полицията в Ню Йорк задържа повече от 200 души.

В същото време президентът на Съединените щати Доналд Тръмп поздрави работата на Нюйоркското полицейско управление (NYPD) на фона на настоящите вълнения в страната, отбелязвайки, че полицията трябва да бъде оставена да си върши работата.

Тръмп освен това посочи, че националната гвардия е трябвало по-рано да бъде използвана, за да се овладеят безредиците в Минеаполис.

Припомняме, че в петък, в центъра на Атланта протестиращите изгориха полицейски участък, а в Ню Йорк демонстрантите временно нахлуха в 88-мо полицейско управление в Бруклин.

Изненадващ обрат: Афроамериканецът Флойд и неговият убиец доскоро били колеги

Протестите и безредиците в американските градове започнаха след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, който беше задържан от американската полиция.Полицаят Дерек Човин бе уволнен и арестуван след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Бившият служител на реда е обвинен в непредумишлено убийство. 

Протести днес е имало в Лос Анджелис, Сан Франциско, Денвър, Ню Йорк, Индианополис, Бостън, Детройт и много други градове. В събота губернаторът на Минесота издаде указ за пълната мобилизация на силите на Националната гвардия на САЩ в региона за установяване на ред поради протести. След това президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви готовността си да изпрати войски в Минеаполис.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!