От Министерството на отбраната на Русия заявиха, че ВКС на Русия са получили от американска страна директно от щаба на международната коалиция координати на цели на "Ислямска държава" в района на град Ел Баб в провинция Алепо.
"След провеждане на допълнително разузнаване чрез използването на безпилотни летателни апарати, както и на два самолета на ВКС на Русия и два самолета на силите на международната коалиция, по обектите на терористите бяха нанесени въздушни удари", се казва в съобщение на пресслужбата на ведомството, цитирано от "Русская Весна". 

Уточнява се, че в резултат на провеждането на съвместната операция са били унищожени няколко складове с боеприпаси, а също така е бил ударен район с голям брой терористи и техника.

"ВВС на Русия получи от САЩ координати на цели на "Ислямска държава" в гр. Ел Баб в провинция Алепо. Тръмп обеща да се бори с "Ислямска държава" заедно с Русия. Първата стъпка?", така коментира съобщението Алексей Пушков, сенатор и председател на външнополитическата комисия в Шестата Държавна дума.

Превод и редакция: БЛИЦ