Украински медии съобщават за публикуването на кадри, потвърждаващи предполагаемата ракетна атака по сградата на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. 

Това беше предшествано от изявление в руското министерство на отбраната, където съобщиха, че руската страна е нанесла удари по редица точки на "вземане на решения" на противника.

Изявлението на руското министерство на отбраната дойде, след като Руската федерация изстреля балистични ракети по редица обекти в Киев. 

След това шефът на ГУР Кирил Буданов пусна видеообръщение, в което обеща „да отмъсти за ударите“. Самият ръководител на отдела, пишат в медиите, никога не се появява в този щаб.

Подробности за предполагаемата атака срещу сградата на ГРУ в Киев все още не са публично оповестени. Градската администрация обаче блокира за няколко дни моста, минаващ покрай централата на ГРУ.

На снимката обаче може да се види забележимо почернелите стени. Според някои доклади обектът е получил само незначителни щети след удар с "Кинжал", който е атакувал друга цел.

Украински ресурси показаха момента на пристигането на една от ракетите в пристанището на Киев близо до Гаванския мост, водещ към остров Рибалски, където се намира главното разузнавателно управление на Украйна.

Засега типът на ракетата не е определен и, очевидно, това е първата ракета, която не е ударила точно по сградата на ГРУ. 

Най-вероятно е имало няколко ракети, тъй като мостът към остров Рибалски е блокиран от три дни, поради което има големи задръствания в този район.

Освен това в мрежата се появиха снимки, на които се виждат тъмни петна по централата на ГУР - следи от удари и сажди след пожара.

Превод и редакция: БЛИЦ


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук